Eesti Parima Toiduaine konkursi hõbemärgid on valitud
Tänavune Parim Kalatoode on Heimon Kala õrnas soolas vikerforellifilee, Parim Lihatoode Talleggi Pool kana ürdivõiga küpsetuskotis, Parim Puu- ja Köögiviljatoode Salvesti Muuti Ökoloogiline õuna-mango-peedi-mustsõstrapüree ning Parim Kondiitritoode Kalevi Leiger tume šokolaad tervete mandlitega.

Parimaks Kondiitritooteks valis hindamiskomisjon Leiger tumeda šokolaadi tervete mandlitega. „Leiger on esimene tervete mandlitega suur šokolaad Kalevi maiustuste valikus – šokolaad on nii maitsev, et võitis hindamiskomisjoni liikmete südamed esimesest ampsust. See pole muidugi suur üllatus, sest ka varasemad Kalevi eeposesarja tooted on eestlaste lemmikute seas,“ ütles Potisepp.
„Hõbemärkide hindamine näitas, et toidutrendidest tuleb selgelt esile tervislikkus. Seda illustreerib nii lihatoodete puhul soola vähendamine kui ka piimatoodete, kondiitritoodete, puu- ja köögiviljatoodete puhul suhkru vähendamine või üldse lisamata jätmine. Hinnas on naturaalne kohalik tooraine ning värskus,“ võttis Potisepp hõbemärkide tulemused kokku.
Järgmisel nädalal toimub ka Eesti Parima Toiduaine konkursi piirkondlike väiketoodete hindamine, kus võistlevad 62 toodet. Tooteid hindab komisjon, kuhu kuuluvad toitumisteadlased, kaubanduskettide ostujuhid, toiduajakirjanikud ja teised toiduvaldkonnaga seotud inimesed. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu. Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse toiduteadlane Rain Kuldjärv. Kuldmärkide hindamiseks koguneb komisjon 19.06.
Ühtekokku osaleb tänavu Eesti Parima Toiduaine konkursil 167 Eesti toiduainet ja jooki.
Konkursi uudiseid saab jälgida SIIT.
Silja Oja, TULI